Creatief in alles wat je maar bedenken kunt

Aparte werkstukjes

Zaterdag 12 September 2020

In de tijd dat ik hier geen projecten heb geplaatst, heb ik zeker niet stil gezeten. Ik heb Dreaming Tree ontdekt met mooie projecten om te maken van papier. Van vazen met bloemen tot aan een compleet kasteel of een grote taart voor een verjaardag. Het bedrijf is gevestigd in USA en geeft op Youtube les hoe je hun projecten moet gaan maken. Ik heb er al diverse gemaakt. Ik zet hier nu mijn laatste project neer wat ik voor mijn bijna-jarige schoonzus heb gemaakt voor bij hun thuis. 

Het is nog niet helemaal klaar, want het moet nog verder aangekleed en afgewerkt worden, maar dat het een mooi cadeau wordt, is wel zeker. 

De foto’s van mijn andere projecten staan op mijn Instagram account, maar ik bedenk mij net, dat er mensen zijn, die mij hier volgen, maar verder geen Social Media gebruiken. Daarom zal ik hier op mijn website een aparte pagina maken met foto’s van projecten en kaarten die ik gemaakt heb. 

De onderdelen snij ik uit met mijn snijplotter (Cricut Explore Air 2) oftewel Krekeltje genaamd. 

 

Tafel stuk met licht voor de herfst.

Zondag 30 December 2018

Op bovenstaande foto staat een tasje, die ik heb gemaakt van een Dutch Doobadoomal, en een stansmal van Noor!Design voor de hengsel van het tasje. Het papier is ook van Noor! Design van de Ballerina-serie. 

 

Dinsdag 31 Juli 2018

De tweede kerstkaart die ik hier wil bespreken, is de ‘winter’kaart. Voor deze kaart heb ik de volgende artikelen gebruikt:

Kaartmal tekst ‘winter’ van Dutch Doobadoo

Papier: very merry christmas van Echo Park

Letters heb ik beinkt met Rhubarb Stalk van Memento

Bij de basiskaart heb ik de randen voorzien van Frostwhite inkt van Color Box

De uiltjes en het dorpje komen uit de serie ‘Magnificent Christmas’ van Yvonne Creations.  Ik heb ze bewerkt met de glitter markers van Nuvo: de Venetian Jade, Raspberry Tart, Blue Bliss en Crushed Papaya. De oogjes van de uiltjes heb ik gemaakt met de Nuvo Chrystal Drops Morning Dew en Ebony Black gloss.

Het sneeuweffect heb ik kunnen bereiken met 3D snow effect uit een fles van Creotime en met Simply white gloss Chrystal drops van Nuvo

Zoals ik al op zaterdag de 28e schreef, dat ik een workshop ging volgen de volgende dag, toon ik hier mijn werkstuk dat ik gemaakt had. We gingen ‘Maritiem scrappen’. Er is ook een filmpje gemaakt, die kun je zien op Youtube bij By Aline Kreatief. Dit is mijn creatie:

 

Zaterdag 28 Juli 2018

Zoals ik al op de voorpagina schreef, zou ik de kerstkaart bespreken die ik gemaakt heb.

Voor deze kaart heb ik de volgende spullen gebruikt:

Kaartmal is de Easel Flower van Dutch Doobadoo

Papier: very merry christmas van Echo Park

Tekst en frame uit de serie Silent Night van Noor!Design en gestanst uit groen metallic karton

Kerststerren uit de serie one of a kind christmas van Noor!Design en gestanst uit wit flowerfoam van Leane’s Creatief. De bloemen zijn gekleurd met de kleur Rhurbarb Stalk en de blaadjes met Nothern Pine, beide zijn van Memento.

 

—————————————————————————————————————————————–

Op deze pagina wil ik werkstukjes plaatsen die ik al gemaakt heb. Maar ik zet ook nieuwe werkstukjes neer.

Eerst maar eens “oude” werkstukjes, waar ik evengoed wel trots op ben.  Het zijn twee boekjes, gemaakt uit  scrapvellen  van 30 x 30 cm.  Voor mijn zoon heb ik een telefoonboekje gemaakt met losse velletjes erin zodat hij daar alle nummers op kon zetten van alle familieleden.

Voor mijn moeder heb ik een grotere variant gemaakt, en een oude babyfoto van haar vergroot met de printer en dat op de voorkant geplakt. Ik wilde hiermee een vintage uitstraling geven. Wel aardig gelukt lijkt mij ;-p!!

 

 

 

Zoals ik al in mijn welkomswoord schreef, heb ik de laatste jaren weinig aandacht besteed aan scrapalbums in het algemeen en aparte werkstukjes. Wel heb ik alles gevolgd, en ik doe dat nog steeds, op het populaire Pinterest, waar ik veel inspiratie vandaan haal. Zelf heb ik daar ook een account.

Ik heb genoeg mogelijkheden in huis met mijn elektrische snijplotter, maar misschien nam ik er ook niet genoeg tijd voor. Maar nu heb ik hem herontdekt en creatieve mogelijkheden uitgevonden om dat samen te voegen met hedendaagse merken en stansen.

Zo heb ik afgelopen weekend een tasje van kraft linnenkarton uitgesneden op mijn snijplotter, en het aangekleed met het lieve lavendel-lijn van Noor!Design. Dit keer heb ik het een vriendenthema gegeven.

Dinsdag 7 Maart 2017

Ik ben bezig geweest met een heel apart werkstukje. Ben er zeker een week mee bezig geweest, maar het is gelukt.

De basis is een stansmal van Marianne Design in de vorm van een vlinder. 

De omtrek en de alle open plekjes  heb ik eerst overgetekend op papier, daarna de rest zo goed mogelijk nagetekend.

Toen met een lineaal om de 2 mm!!! een stipje gezet wat ik later nog aangezet heb met een donkere kleur stift.

Daarna alles geprikt en geborduurd met twee kleuren Stitch en Do borduurgaren.

De omtrek is in 1-4 geborduurd, de binnenkant met 1-3. Het was erg priegelig werk, maar toen het klaar was, gaf het een hele grote voldoening. Het is een condoleance-kaart geworden, maar met wat vrolijke kleurtjes, kan het ook een gezellige voorjaarskaart zijn.

De omtrek van de vleugels heb ik van de mal overgetrokken op creme kleurig linnenpapier, en aan de onderkant van de vleugels geplakt zodat de draadjes van het borduurwerk zijn weggewerkt. Ik heb de vleugels daarna losgesneden zodat ze los kwamen van de ondergrond en de randen bewerkt met Vintage Photo Distress inkt van Tim Holtz.

De basiskaart is van Kraft karton in de maten 13,5 x 13,5 cm. Ook is er gebruik gemaakt van een Frame Layerd Card Milled Edge ( LC4K 10007). Het design papier in bruine kleur komt uit de The Colors of Christmas Vintage van Craft Sensations. Hiervan zijn de maten: 13 x 13 cm. De randen zijn ook beinkt met de Vintage Photo distress inkt.

De ‘open’ plekken in de mal heb ik opgevangen in de vorm van Shiny Details goud van Hobbydots.

Van het snijafval van het designpapier heb ik een fishtail tag gemaakt en dat aan de zijkant bevestigd met de tekst ‘In Herinnering’ van Marianne Design.

Als afwerking nog stipjes en lijnen langs de zij-en onderrand van Shiny Details goud.

Het is een heel mooi, maar sfeervol kaartje geworden.