Creatief met kaarten en foto’s

Aparte werkstukjes

Dit is een leuk onderwerp ( al zeg ik het zelf).

Op deze pagina wil ik werkstukjes plaatsen die ik al gemaakt heb. Maar ik zet ook nieuwe werkstukjes neer.

Eerst maar eens “oude” werkstukjes, waar ik evengoed wel trots op ben.  Het zijn twee boekjes, gemaakt uit  scrapvellen  van 30 x 30 cm.  Voor mijn zoon heb ik een telefoonboekje gemaakt met losse velletjes erin zodat hij daar alle nummers op kon zetten van alle familieleden.

Voor mijn moeder heb ik een grotere variant gemaakt, en een oude babyfoto van haar vergroot met de printer en dat op de voorkant geplakt. Ik wilde hiermee een vintage uitstraling geven. Wel aardig gelukt lijkt mij ;-p!!

 

 

 

 

 

Zoals ik al in mijn welkomswoord schreef, heb ik de laatste jaren weinig aandacht besteed aan scrapalbums in het algemeen en aparte werkstukjes. Wel heb ik alles gevolgd, en ik doe dat nog steeds, op het populaire Pinterest, waar ik veel inspiratie vandaan haal. Zelf heb ik daar ook een account.

Ik heb genoeg mogelijkheden in huis met mijn elektrische snijplotter, maar misschien nam ik er ook niet genoeg tijd voor. Maar nu heb ik hem herontdekt en creatieve mogelijkheden uitgevonden om dat samen te voegen met hedendaagse merken en stansen.

Zo heb ik afgelopen weekend een tasje van kraft linnenkarton uitgesneden op mijn snijplotter, en het aangekleed met het lieve lavendel-lijn van Noor!Design. Dit keer heb ik het een vriendenthema gegeven.

Dinsdag 7 Maart 2017

Ik ben bezig geweest met een heel apart werkstukje. Ben er zeker een week mee bezig geweest, maar het is gelukt.

De basis is een stansmal van Marianne Design in de vorm van een vlinder. 

De omtrek en de alle open plekjes  heb ik eerst overgetekend op papier, daarna de rest zo goed mogelijk nagetekend.

Toen met een lineaal om de 2 mm!!! een stipje gezet wat ik later nog aangezet heb met een donkere kleur stift.

Daarna alles geprikt en geborduurd met twee kleuren Stitch en Do borduurgaren.

De omtrek is in 1-4 geborduurd, de binnenkant met 1-3. Het was erg priegelig werk, maar toen het klaar was, gaf het een hele grote voldoening. Het is een condoleance-kaart geworden, maar met wat vrolijke kleurtjes, kan het ook een gezellige voorjaarskaart zijn.

De omtrek van de vleugels heb ik van de mal overgetrokken op creme kleurig linnenpapier, en aan de onderkant van de vleugels geplakt zodat de draadjes van het borduurwerk zijn weggewerkt. Ik heb de vleugels daarna losgesneden zodat ze los kwamen van de ondergrond en de randen bewerkt met Vintage Photo Distress inkt van Tim Holtz.

De basiskaart is van Kraft karton in de maten 13,5 x 13,5 cm. Ook is er gebruik gemaakt van een Frame Layerd Card Milled Edge ( LC4K 10007). Het design papier in bruine kleur komt uit de The Colors of Christmas Vintage van Craft Sensations. Hiervan zijn de maten: 13 x 13 cm. De randen zijn ook beinkt met de Vintage Photo distress inkt.

De ‘open’ plekken in de mal heb ik opgevangen in de vorm van Shiny Details goud van Hobbydots.

Van het snijafval van het designpapier heb ik een fishtail tag gemaakt en dat aan de zijkant bevestigd met de tekst ‘In Herinnering’ van Marianne Design.

Als afwerking nog stipjes en lijnen langs de zij-en onderrand van Shiny Details goud.

Het is een heel mooi, maar sfeervol kaartje geworden.