Creatief in alles wat je maar bedenken kunt

Art Journal/Memory desk

Zaterdag 12 September 2020

Ik heb niet meer gewerkt aan die Memory desk. Ik laat het nu even voor wat het is, omdat dit jaar een heel bijzondere Decembermaand wordt. Mijn zoon Rico krijgt op de eerste dag van die maand de sleutels van zijn koophuis, en dat verdient een mooi aandenken. Ik heb via mijn ouders nog een originele Rolodex gekregen, die ze op kantoor van hun werk gebruikten. En bij een kringloopwinkel nog een kleintje gevonden, dus leuk ‘aankleedwerk’ genoeg. 

Op het Art Journal gebied, ben ik wel bezig geweest. Ik heb nu een groot en een klein formaat Art Journal liggen, en die kleine gebruik ik nu voor de Art Journal challenge 52 weeks of Journal cards. Door de verhuizing in Mei ben ik achterop geraakt, maar ik maak het tussen ‘de bedrijven door’. Super leuk om te doen en mijzelf uit te dagen om out of de box te gaan denken en te werken. 

 

 

Zondag 30 December 2018

Zoals ik al schreef in mijn verslag op de voorpagina, heb ik eind November een workshop gedaan: December Daily met het Memorydex-spinner van Heidi Swapp. Alle kaartjes zijn nu gesneden van de eerste laag gekleurd karton voorzien in de kleuren rood, groen en wit. Het designpapier komt uit de prachtige Kerst-vintage- lijn van het merk Simple Stories die in het workshop pakket zat. Ik ben nooit zo van deze kleuren, maar hier was ik zelfs verliefd op. Ik kreeg het niet af voor deze kerst, maar voor de kerst 2019 is het zeker klaar. 

 

30 September 2018

Ik heb ook de Art Journal ontdekt en gekocht. Heb er ook al een pagina in gemaakt, een soort titelpagina.  Het is uitgegeven door Studio Light en ontworpen door Art by Marlene. Ik vind de stempels die bij die serie zitten nogal prijzig, dus die laat ik voorlopig even voor wat ze zijn. Misschien koop ik ze in November alsnog op de Kreadoe in Utrecht.

Update: het korte filmpje kun je vinden op mijn Youtubekanaal !

 Nu is er een oud bureau item uit de jaren 70/80 terug gekomen, waar men vroeger alle adressen van familie of relaties in bewaarde: de Rolodex. Nu heet het De Memorydex en het gaat superhard met het bestellen van die dingen, want ze zijn nu super populair in hobbyland. Ik ben er ook voor gevallen en ik ga zeker zo’n adressenbestand van maken, maar wel met veel kleur en zo, dus dat wordt een mooi item voor onze woonkamer. Ik heb nu de tray van Heidi Swapp, maar ik doe ook mee met een workshop December Daily in November, wat door Kimya Verpakkingen gegeven wordt in Den Helder, en ik kan nu ook de spinner gelukkig bestellen. Door het merk Studio Light zijn daarvoor stansmallen voor de kaartjes en tabs uitgebracht, en het merk Dutch Doobadoo heeft pakketjes van 25 kaartjes uitgebracht voor de spinner of tray. Binnenkort laat ik jullie hier van allebei de genoemde projecten wat zien. Dus hou mijn website in de gaten!!!